mobilemenu
header02-1-1.jpg
header-mob-01.png
header02-1-1.jpg

ÖSSZEVERVE LÉPETT SZÍNPADRA GANXSTA ZOLEE

ganxsta01.jpgKék és zöld foltokkal, megviselt állapotban lépett színpadra Ganxsta Zolee és a Kartel az idei EFOTT-on. A láthatóan sokkos állapotban lévő zenészeket egy marcona, szamurájkardos figura kísérte fel a színpadra, aki végig velük maradt. A kérdés csak az, hogy mi lehet a háttérben?

Az ijesztő jelenet természetesen csak fikció, mely a fennállásának 20. évfordulójára készülő Kartel legújabb klipjében látható, ami szeptember végén debütált Zolee-ék hivatalos Facebook-oldalán. Az "Egy szeletet" című dal az Argo 2 című akcióvígjáték egyik betétdalaként született meg a Kartel zenei műhelyében. A szerzeményben közreműködik két kortárs underground rapper, Siska Finuccsi és Funktasztikus. A felvétel klipváltozatát Somogyvári Dániel remixelte a filmre, de az ehhez tartozó kisfilm sem úszhatta meg, hogy Árpa Attila két zűrös trashmozi karaktere, Psycho (Bicskey Lukács) és Tyson (Kiss József) ne bukkanjon fel benne.

ganxsta02.jpg"Nagyon örülök, hogy régi jó barátom Ganxsta Zolee is dalt írt az Argo2-höz különösen azért, mert a dal – egy lényegesen keményebb, metálosabb verzióban - két kulcsfontosságú jelenet alatt hangzik majd el a filmben, amiben egyébként Zolee maga is feltűnik. Természetesen ezen kívül is lesz Ganxsta szám az Argo2-ben, hiszen pont az egyik kedvenc részemnél vettünk elő egy régi 'klasszikust' a 'Nincs erő' című dalt." – nyilatkozta Árpa Attila rendező.

Az új klip története szerint a két megkötözött, összevert rappert "leszállítják" a Miskolctapolcán megrendezett zenei fesztivál színpadára, ahol már türelmetlenül várja őket a zenekar és a közönség is.

ganxsta03.jpg"A klipet az idei EFOTT-on forgattuk Miskolctapolcán. Az Argo2 rendezőjétől, Árpa Attilától kölcsönkaptuk ezt a két remek színészt, akik olyan komolyan hozták a kőkemény gengszter karaktereket, hogy voltak kemény percek, amikor mi magunk sem tudtuk, hogy most valóban bedurvultak, vagy csak színészkednek. Hatalmas forma mindkettő. A kliphez tartozó dal eredetijét négy másik trackkel még idén megjelentetjük egy EP formájában az 1G Records-nál, ahol idén nyáron kezdtük el a közös munkát. A lemez jelenleg az »Egyenesen a gettóba« munkacímen fut. 2015-ben lesz húsz éve, hogy elindítottuk a Kartelt. Az újraszervezett Fényes Ösvénnyel egész éves turnéra készülünk, de emellett egy különleges tribute album is megjelenik az 1G Records gondozásában, "20 év" címmel, melyen zenészbarátaink lepnek meg minket egy-egy Kartel-dal átdolgozásával. A korongon szereplők kiléte egyelőre titok, de annyit elmondhatok, hogy igen válogatott társaságot fújt össze a szél." – vázolta Zolee, aki Big Daddy Lacával már gőzerővel készül a jövő évre, ami a zenekar életében igazi mérföldkő. A klipért katt!


vissza
facebookemail